De Elektrische Step: Handig of Hype?

Je ziet ze in bijna alle Europese hoofdsteden, de elektrische step. In deze blog gaan we uitzoeken of de elektrische step echt zo handig is, of is de elektrische step alleen maar een hype die binnenkort weer ingeruild wordt voor een nieuwe hype. He jij interesse in een het aanschaffen van een elektrische step? Lees dan eerst onze blog. Hier gaan wij de voordelen van een elektrische step onderzeken om te zien of het een goed alternatief vervoersmiddel is.

Gebruik in de binnenstad

Een elektrische step is duidelijk niet gepast om ver te reizen. De bedoeling is om relatief korte afstanden af te leggen. Ze zijn dus vooral in een stad goed te gebruiken. Hier ben je dan ook vaak sneller dan met de auto vanwege de files in de spits uren. Nog een handig extraatje is dat een elektrische step klein is en zo gemakkelijk meegenomen kan worden in de trein, metro of bus. Met de step ben je dan sneller bij het station of de tram halte.

Het milieu

Iedereen weet dat diesel of benzine gebruik slecht is voor het milieu. Er zijn dus dringend alternatieve vervoermiddelen nodig. Er zijn al enkele alternatieve, zoals elektrische auto’s of fietsen. Een elektrische step rijdt net zoals deze twee alternatieven op elektriciteit. Het is dus zeker een goed alternatief als je iets voor het milieu wilt betekenen. Het voordeel aan een elektrische step is de prijs. Ze zijn veel goedkoper dan een elektrische fiets of auto.

Onderhoud

Ook het onderhouden van een elektrische step is eenvoudig. Het enige waar je op moet letten is de batterij van de step. Is die leeg? Dan kun je hem natuurlijk niet meer gebruiken. Nog een voordeel is, dat het opladen van een elektrische step goedkoop is. Het kost ongeveer 15 eurocent om ze op te laden afhangend van hun actieradius.

We kunnen samenvatten dat een elektrische step zeker een goed alternatief vervoersmiddel is. Ben jij ook overtuigd, neem dan even een kijkje op de volgende website: vroem.nl.