De juiste zorgverzekering vinden

In december kan je er weer voor kiezen om te wisselen van zorgverzekering. Wanneer je dit in het nieuwe jaar wilt doen, ben je te laat, dus beslis snel! Veel mensen blijven bij dezelfde zorgverzekeraar, maar beseffen niet hoeveel geld ze kunnen besparen door te wisselen van zorgverzekering. Door de concurrentiestrijd in Nederland passen zorgverzekeraars hun prijzen en aanbod jaarlijks aan. Blijf je bij je huidige zorgverzekeraar? Dan ga je automatisch akkoord met de nieuwe prijzen en voorwaarden die de verzekeraar heeft vastgesteld.

De verschillende zorgverzekeringen

Het is belangrijk om duidelijk te hebben dat er verschillende zorgverzekeringen zijn. Om te beginnen heb je de basiszorgverzekering. Deze zorgverzekering is verplicht en dekt de noodzakelijke ziektekosten die je kan oplopen. Hierdoor hoef je alleen je eigen risico te betalen wanneer je bij de huisarts of het ziekenhuis komt. Naast deze zorgverzekering kan je zelf ervoor kiezen om meer zorgkosten te laten dekken door een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Met deze zorgverzekering kan je bijvoorbeeld tandartskosten of fysiokosten laten verzekeren.

Kies de goedkoopste

Niemand wil te veel betalen en daarom is er een mogelijkheid om de goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Wanneer je weet welke zorgverzekering je wilt en besloten hebt hoeveel eigen risico je wilt betalen, dan kan je zorgverzekeringen gaan vergelijken. Je hoeft hiervoor niet naar alle zorgverzekeraars te gaan, maar je kunt ze makkelijk vergelijken op een zorgvergelijker. Let hierbij wel op dat je een zorgverzekeraar kiest die samen werkt met ziekenhuizen in jouw buurt. Zo voorkom je dat je kosten niet vergoed worden bij een ongeval.