Harnas

De veiligheidsfunctie van een harnas

Als je op hoogtes werkt al is dit nou in een magazijn, thuis of in de bouw is. Geen een klus of baan is het waard om je eigen veiligheid in gevaar te brengen. Daarom zijn is er een harnas, ook wel bekend als een veiligheidsgordel. Door het dragen van een veiligheidsgordel en het goed monteren van een veiligheid elimineer je de kans dat je valt en letsel oploopt. Elke goede gordel is bestendig om je volledige gewicht te tillen en te houden zonder te veel moeite. 

Harnas

De vergelijking met een klimgordel 

Een harnas voor tijdens het klussen en in de bouw deeld eigenlijk veel gelijkenissen met een veiligheidsgordel die klimmers gebruiken voor het klimmen van wanden. Die gordels zijn ook gemaakt om je op te vangen door middel van een gordel dei je over j ekleren heen draagt. Een veiligheidsgordel voor in de bouw is niks anders. De gordels delen ook veel gelijkenissen alleen heb je voor gordels in de bouw ook nog de optie voor een full body harnas. De gordels werken alleen met een veiligheidstouw die ergens aan vast is gemaakt zodat je wordt opgevangen want een veiligheidsgordel alleen is essentieel maar heeft meerdere factoren nodig om ook echt te werken.  

Dus moet jij werken op hoogtes en stel je je veiligheid ook voorop? Twijfel dan niet en begin eraan te denken om een veiligheidsgordel aan te schaffen. Het is misschien duur maar een kleine investering als je nadenkt wat er kan gebeuren zonder een.