Drankjes die bruisen

Drankjes die bruisen komen in verschillende soorten en maten. Veel voorkomende bruisende drankjes zijn: cola, fanta, bier en natuurlijk wijn. Wijn classificeren we binnen twee soorten, namelijk: witte wijn en rode wijn. Er zit veel verschil tussen de twee wijnen en daarom vindt je in dit artikel hier meer informatie over. Natuurlijk bruist rode wijn nauwelijks tot niet. Maar het is interessant om te weten wat het verschil tussen de twee wijnen is.

  1. Rode wijn

Allereerst rode wijn. Rode wijnen krijgen hun basis uit druiven die donker van kleur zijn. Deze kleur varieert tussen blauw en zwart en wordt dus ook wel donkere druif of rode druif genoemd. Een rode wijn heeft een complexe smaak die anders is dan witte wijn en deze complexe smaak is vaak of niet bitter. Als we kijken naar een aantal populaire rode wijnen dan is er de Cabernet Sauvignon met een volle smaak en een merlot die zich kenmerkt met een chocolade of thee achtige smaak. Verder is er de Pinot Noir die fruitige is. De volgende twee zijn minder bekend maar het proberen waard: de Shiraz met een rokerige of vlezige smaak die vol proeft en de Zinfandel met een kruidig profiel die ook donker is. Een rode wijn wordt vaak met gerechten gecombineerd die of uit rund bestaan of uit varken of uit chocolade of uit kaas.

  1. Witte wijn

Als de rode wijn uit rode druiven wordt gemaakt dan wordt de witte wijn uit witte druiven gemaakt. Na het gisting proces wordt het sap van de druiven kleurloos en daarom noemen we deze wijn altijd witte wijn. Maar de scala aan smaak van de witte wijn varieert van droog tot en met zoet. Er zijn veel populaire witte wijnen, waaronder de Chardonnay met een volle smaak die een vleug citrus bevat of boter. Verder is de Sauvignon blanc een witte wijn met een meloen smaak die kruidig valt en de Moscato een witte wijn die grapefruit combineert met muskaat. Ook de Pinot Grigio valt onder de populaire witte wijnen met een knapperig maar droog karakter en als laatst de Riesling die licht naar appel smaakt. Als we witte wijn combineren met gerechten dan zien we deze vaak verschijnen bij visgerechten, varkensvlees gerechten, gerechten met gevogelte of met fruit.

Bron: degoudenton.nl

Geef een reactie