Een verwisselbare clearomizer

Een clearomizer van e-sigaretten is de tank waarin de e-liquid gegoten wordt. Het is een doorzichtig buisje, waardoor het eenvoudig te bepalen is of er nog genoeg liquid in zit. Het is nog niet zo lang geleden dat de verwisselbare clearomizer op de markt is verschenen, maar biedt wel veel nieuwe mogelijkheden in vergelijking met de oude varianten. Je moet hierbij wel goed opletten of jij de juiste tank koopt voor jouw e-sigaret. Dit kun je in de meeste gevallen terugvinden in de handleiding van de e-sigaretten.

Jouw voorkeur bepaalt het type

Het grote voordeel van een clearomizer bij een e-sigaret is dat deze tank meer inhoud heeft gekregen. Geheel afhankelijk van jouw voorkeuren kun je het type uitzoeken. Het enige wat jij hoeft te weten is hoe je deze bevestigd en hoe deze uiteindelijk ervoor zorgt dat er damp geproduceerd wordt. De e-liquid in de tank wordt langs een gloeidraad geleid, wanneer je aan de e-smoker zuigt. Vanaf hier wordt het omgezet in damp. Probeer de tank niet helemaal te vullen, zodat er geen lekken ontstaan en jouw e-smoker niet kapotgaat.

Twee verschillende modellen

Daarnaast kun je uit twee verschillende clearomizers kiezen wanneer je een nieuwe aanschaft voor jouw e-sigaret. Een daarvan is de bottom coil clearomizer, waarbij de coil onder de tank in zit. Echter moet deze dus ook vanaf de onderkant gevuld worden, waardoor je de e-smoker ondersteboven moet houden. De top coil clearomizer is voornamelijk handig als je net begint met een e-sigaret. Je moet de e-smoker regelmatig horizontaal houden om de wick vochtig te houden.