Dutchebike

Elektrische step kopen voor zakelijk gebruik

Leuk speelgoed die e-steps. Je kunt in de speelgoedwinkel een elektrische step kopen, of de meer hoogwaardige Dutchebike GO2 bij Fastfuriousscooters.nl. Houd er wel rekening mee dat je er niet mee op de openbare weg mag rijden. Voor zakelijk gebruik zijn er toch volop mogelijk mogelijkheden, laten we die eens wat nader bekijken. Is het een elektrische step kopen voor zakelijk gebruik interessant?

Hoe werken e-steps?

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, het basisprincipe blijft gelijk. In plaats van een traditionele step die je in beweging brengt door met je voet af te zetten op het wegdek, hoef je bij elektrische steps alleen maar op een knopje te drukken en de tweewieler komt in beweging. De ‘pro’ modellen zijn stevig genoeg voor een volwassene, tot pakweg honderd kilo mag geen probleem zijn. De actieradius varieert op basis van het rijgedrag en de instelling die je kiest, met twintig kilometer zal de accu toch echt wel leeg zijn. Dat is op volle snelheid pakweg een uur rijden, want 20 km/u is de topsnelheid van de meest populaire modellen.

Mooie step aanschaffen

Niet geschikt voor de openbare weg

Enerzijds kun je stellen dat e-steps ideaal zijn om mee te rijden op straat. Je bent snel, wendbaar en kunt zeker op een fietspad of rustige straat vlot doorrijden. Anderzijds zijn deze apparaten niet goedgekeurd door de RDW. Er zit geen kenteken op, je kunt er geen WA verzekering voor afsluiten dus het is geen ‘street legal’ voertuig. Dat is jammer, en daar komt wellicht verandering in, maar je moet alvorens een elektrische step te kopen rekening houden met het feit dat je een bekeuring riskeert als je er toch mee op de weg rijdt.

Maar ik zie ze overal rijden, hoe kan dat?

Afhankelijk van waar je woont en waar je rijdt is het mogelijk dat het oogluikend toegestaan wordt, het biedt alleen geen garantie. Met name expats en studenten maken er veel gebruik van voor de ritten van en naar werk of school. Je mag ze ook gewoon helemaal legaal kopen in Nederland, Fastfuriousscooters.nl verkoopt bijvoorbeeld de Dutchebike GO2. Dit model is gelijk aan de populaire Xiaomi M365 die vaak geïmporteerd wordt vanuit China. Wanneer je de Nederlandse versie bestelt heb je uiteraard ook garantie, dat is bij eigen import toch wat lastiger.

Elektrische step kopen voor zakelijk gebruik

Naast de openbare weg zijn er ook andere plekken waar je wel met een e-step mag rijden. Als je een grote achtertuin hebt bijvoorbeeld, of in een flink huis, een garage, magazijn of landgoed. Naast hobby kun je ook overwegen om er zakelijk gebruik van te maken. In een groot magazijn waar lopen te ver is worden vaak fietsen gebruikt. Je kunt dan ook een elektrische step kopen en zo snel door het magazijn rijden zonder je in te spannen. Ook buiten zou je de step kunnen inzetten. Stel je werkt bij de Keukenhof of een ander evenement waar het personeel soms snel van de ene naar de andere locatie moet gaan. Met een e-step ben je dan snel ter plekke zonder voetgangers te verstoren. Elektrische steps maken ook geen lawaai en hebben geen uitlaatgassen, dat maakt ze in rustige situaties en binnen dus heel geschikt.

elektrische step

Waar moet je op letten bij een elektrische step kopen?

Voor zakelijk gebruik is het ten eerste van belang dat het draagvermogen is gemaakt voor volwassenen, verlichting kan ook zeker voordeel bieden. Als je ruimte wilt besparen heeft een opvouwbaar model de voorkeur, de remmen moeten trouwens ook goed werken omdat 20 km/u toch een flinke snelheid is. Wanneer je meer exemplaren wilt bestellen kun je uiteraard eerst even contact opnemen met de leverancier over de mogelijkheden en garantievoorwaarden. Vraag dan ook naar een BTW factuur. Registratie bij de RDW of een WA verzekering is niet nodig op eigen terrein, verdere verzekeringen kunnen van toepassing zijn afhankelijk van het gebruik.