Opbouwspots: dé oplossing wanneer je geen verlaagd plafond hebt.nl

Ledverlichting, biedt alternatieven voor alle smaken en behoeften. De veelzijdigheid van de LED’s opende echter een scala aan opties. Zie bijvoorbeeld de led strips. Ondanks dit, en hoeveel dingen er ook veranderen, de installatie van verlichting aan het plafond blijft de meest voorkomende keuze.

Als je de armaturen aan het plafond wilt inbouwen, wat is dan de juiste optie? Het antwoord zit in het plafond zelf: de eerste zijn voldoende als er een verlaagd plafond tussen zit, aan de andere kant zijn opbouwspots de beste keuze om direct op het oorspronkelijke plafond te installeren. Opbouw LED-armaturen hebben de mogelijkheid om dezelfde lichtintensiteit (of zelfs meer) te bieden dan de traditionele hanglampen.

Technische aspecten van opbouwspots

  • Ze passen in zowel huishoudelijke als industriële omgevingen.
  • Ronde en rechthoekige fittingen komen het meest voor. Technisch gezien is er geen verschil tussen de twee: het kiezen van een of ander hangt alleen af ​​van het stijl en vormaspect dat je aan de kamer wilt geven.
  • Er zijn veel verschillende maten, maar ook kleuren en wattages om in bijna elke behoefte te voorzien. Daarom is het belangrijk om rekening te houden in welke ruimte de armatuur komt te staan ​​en wat voor sfeer je wilt creëren.
  • Ze zijn vaak gemaakt van aluminium en hebben dankzij hun structuur vaak de mogelijkheid om een ​​luchtoppervlakte van 180 graden te geven.

Moeten we bij led opbouwarmaturen rekening houden met de beschermingsindex (ip)?

Ja, simpel gezegd wel. Over het algemeen zijn deze armaturen bedoeld om een ​​interieur te verlichten, daarom is de meest voorkomende beschermingsindex IP20. Dit kan echter niet als het de bedoeling is om opbouwspots buiten te gebruiken. Indien de armatuur wordt blootgesteld aan stof of water is het aan te raden om modellen te kiezen met een beschermingsindex gelijk aan of hoger dan IP65, ook perfect voor installatie in badkamers of keukens.

Geef een reactie