Goede schoonmoeder zijn

Het kan heel moeilijk zijn om een nieuwe schoonmoeder te zijn. Soms helpt het niet om alleen alle feetje pyjama te bestellen van babykleding dirkje. Of om je schoondochter te overspoelen met cadeaus als merkkleding kinderen en hippe newborn babykleding. Soms is er ook veel meer voor nodig, we geven je hier wat tips om je te helpen. 

Eerste stappen

Leer je schoondochter kennen voor wie ze is, ontwikkel een relatie met haar die onafhankelijk is van je zoon. Leer wat ze wel en niet leuk vindt, haar hobby’s, enzovoort. Wat heb je gemeen; wat zijn jouw verschillen? Hoe kun je met de verschillen omgaan, zodat ze je niet tegenhouden bij het opbouwen van een relatie met haar? Hoe meer je deze relatie cultiveert, hoe gemakkelijker het voor jullie beiden zal zijn om te zijn wie je bent als je samen bent. Het creëert een dieper niveau van betrokkenheid dan alleen “Ze is de vrouw van mijn zoon of mijn schoondochter.” of “Ze is de moeder van mijn man; mijn schoonmoeder.” Dit betekent niet dat je beste vrienden of een andere moeder voor haar hoeft te zijn. Het gaat om het creëren van een echte relatie. Eentje die gebaseerd is op een solide basis. Als je dit doet, is het ook belangrijk dat je bepaalt wat je verwachtingen zijn van deze relatie. Houd er rekening mee dat wanneer je over verwachtingen nadenkt, je ze moet baseren op wie je schoondochter is, niet op wie je zou willen dat ze was, of op wie je hoopt dat ze zal worden. Niet alle schoondochters zijn hetzelfde, en ze zijn ook niet precies zoals we zouden willen dat ze zijn. Het hebben van realistische verwachtingen is de sleutel tot het creëren van een gezonde, comfortabele relatie met haar.

Oplossen

Wees bereid om naar je eigen gedrag te kijken. Hoe moeilijk dit ook is, dit zal een grote bijdrage leveren aan het oplossen van de problemen en zorgen die tussen jullie twee ontstaan. Iedereen speelt een rol in hoe onze interacties verlopen. Het is jouw verantwoordelijkheid om jezelf te verbeteren. Kijken naar wat of hoe je sommige dingen anders zou kunnen doen om dingen beter te maken, is de eerste stap om van slachtoffergevoel naar gevoel van kracht te gaan. Daarbij is het belangrijk om niet te focussen op wie gelijk heeft en wie ongelijk heeft. Alle relaties ervaren misverstanden, miscommunicaties of meningsverschil. Vaak ontstaan ​​deze moeilijkheden door onze verschillende perspectieven op een situatie. Hoe je met deze tijden omgaat, maakt het verschil tussen een goede en een moeilijke relatie. Focus op het grotere geheel. Haar perspectief is net zo geldig voor haar als de jouwe voor jou. Wat is belangrijker – Een relatie hebben met uw zoon, kleinkinderen en schoondochter of gelijk hebben?

Geef een reactie