Sportief bezig zijn

Het fitness rack mag niet ontbreken in jouw gym

Het fitness rack is het ideale apparaat om thuis te trainen, zo kun je trainen wanneer het jou uitkomt, op je eigen niveau en tempo, je hebt geen last van andere mensen dat je  moet wachten, of druk omdat ze het zelfde apparaat als jou willen gebruiken.

Met fitness racken kun je de halterstang op de juiste hoogte zetten die je wilt. En zo verschillende krachtoefeningen uitvoeren. De squat en bench press zijn de populairste oefeningen.

Ook kun je de safeties instellen op jouw gewenste hoogte. Zo voorkom je dat de halterstang verder naar beneden zakt als het niet lukt om een herhaling af te maken. Zo kun je dus veilig squatten en bankdrukken, ook als je alleen traint, zonder spotter. Een fitness rack kan echt niet ontbreken in een gym of bij jou thuis. Het is gemaakt voor het zwaardere werk.

Er zijn verschillende soorten fitness racken met elk zijn eigen eigenschappen en doelen. Je kunt daarom zelf kiezen wat jij belangrijk vindt voor jouw training. 

fitnessbank kopen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een fitness rack

Belastbaarheid, veiligheid en stabiliteit

Met belastbaarheid bedoelen we hoeveel kg het kan houden, dat is een belangrijk element van de stevigheid. Ze kunnen gemiddeld vaak 300 kg houden, hoe hoger de belastbaarheid, hoe steviger, stabieler en veiliger het zal zijn. De stabiliteit is heel belangrijk, want je wil niet dat het in zijn geheel kan omkiepen.

Een power cage waarbij de zijbalken over de vloer verder doorlopen dan de staanders stabieler. Ook zijn er power racks die met een bout aan de vloer vast te maken zijn, wat de stabiliteit van de cage flink verbetert. Je kunt er ook voor kiezen om je powercage op te bouwen op een gewichthefplatform, en deze vast te zetten in het hout van het gewichthefplatform.