Hoortoestel dragen op het strand? Volg onze tips!

Draag je een hoortoestel en wil je graag heerlijk gaan zonnen op het strand in de zomer of op vakantie? Dan is het sterk aan te raden om met een aantal dingen rekening te houden, zodat je hoortoestel niet beschadigd raakt. Lees onze tips hieronder.

  1. Doe je hoortoestel uit als je het water in gaat

Wil je een verkoelende duik nemen in de zee? Vergeet dan niet je hoortoestel van tevoren uit te doen! Vooral hoortoestellen die al wat ouder zijn raken snel beschadigd als ze in aanraking komen met water. Wees dus extra voorzichtig met oudere modellen en kom hiermee niet in de buurt van water.

Meer moderne hoortoestellen die IP68 gecertificeerd zijn kunnen wel dertig minuten lang tegen water tot anderhalve meter diep. Wil je echter zeker zijn dat je hoortoestel en de batterijen niet beschadigd raken? Dan kun je alsnog beter niet in de buurt van water komen. Daarbij kan het zout in zeewater je hoortoestel ook beschadigen, dus kun je beter met geen enkel hoortoestel de zee in gaan.

  1. Pas op met zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème kan funest zijn voor je gehoorapparaat. Het kunststof aan de buitenzijde kan namelijk beschadigd raken door de chemicaliën die in huidverzorgingsproducten zitten. Wil je je insmeren met zonnebrandcrème? Doe je gehoortoestel dan eerst uit en pas weer in als de zonnebrandcrème op en rondom je oor en op je handen geheel is ingetrokken.

  1. Leg je hoortoestel niet in de zon

Als het kunststof van je gehoorapparaat erg warm wordt, kan het gaan vervormen. Daarom is het belangrijk dat je je hoortoestel nooit in de hete zon legt. Het beste is om het in een doosje op te bergen in je tas, zodat het beschermd is tegen de zon en er ook geen zand in komt.