speedy stitcher

In een handomdraai reparaties uitvoeren met de speedy stitcher

Niets is vervelender dan een gescheurde bootkap of een kapot zeil. Nog erger is wanneer dit gebeurt als je op het water bent. Helaas kun je niet altijd snel genoeg aanmeren in een haven of noodhulp inschakelen. Sommige noodreparaties kun je dus beter zelf uitvoeren. En daar is een speedy stitcher ideaal voor. 

speedy stitcher

Wat is een speedy stitcher?

Het hebben van een complete naaimachine aan boord is niet bepaald handig en bovendien niet nodig. De speedy stitcher is jouw kleine, handige naaimachine. Je kunt in een kwestie van minuten een nieuw stiksel aanbrengen dankzij deze praktische handnaaimachine. Dit doet je zelfs in de zwaarste materialen die je vaak op je boot hebt, zoals zeil, canvas leer en tentdoek. 

Dat is zeker heel duur?

Nee hoor, de speedy stitcher is niet heel duur. Je hebt er al eentje voor zeventien euro. Kies zelf of je ook de accessoires erbij wil kopen en zo ja, welke bij jou van toepassing zijn. Garen en naalden zijn altijd handig. Ook een reservespoel wil je graag aan boord hebben. De speedy stitcher wordt bovendien vaak geleverd met bijpassende naalden. Welke accessoires je verder nodig hebt, is afhankelijk van de klussen die je wil uitvoeren.

speedy stitcher

Hoe gebruik ik de speedy stitcher?

Wanneer je een scheur in een zeildoek hebt, dan moet je deze zo snel mogelijk repareren om erger te voorkomen. De speedy stitcher kun je gewoon ergens in een kastje bewaren omdat deze zo compact is. Toch is de stitcher wel voorzien van een stevig handvat en naalden. Het spoeltje zit verwerkt in het handvat.