Auto rijden

Remslang?

Ben je opzoek naar remslangen voor je auto? Maar je hebt geen idee wat een remslang is en waar je deze zou kunnen kopen? Dan lees je best even dit artikel door!

Wat is het?

Remslangen

De remslang is een flexibele rubberen slang die de remdruk zal transporteren naar de remzadels en wielremcilinders. Specifieker gezegd, verbinden ze de remklauw met het hydraulische remsysteem van de auto. Deze is gevuld met remvloeistof. De druk in zo een remsysteem kan oplopen tot wel 200 bar.

Wat is zijn functie?

De bedoeling is de hydraulische druk over te brengen en de achterwielophanging voldoende bewegingsvrijheid te geven. Hiervoor is een metalen remleiding nog altijd het beste omdat deze niet uitzet. Als er iets zou uitzetten in het remsysteem , wilt het zeggen dat dit uitzetten moet vereffend worden, voordat de volledige druk vanaf de hoofdremcylinder op de remcilinder zouden kunnen werken. Een rubberen slang zal zich daarentegen onder druk op laten blazen als een ballon.

Wanneer is hij kapot?

Auto rijden

Remslangen worden regelmatig afgekeurd bij een APK keuring. Dit komt vooral vaker voor bij oudere auto’s. De oorzaak hiervan ligt bij de veroudering van de rubber en op de buitenmantel kunnen droogtescheuren verschijnen. Als dit voorvalt, zal je de remslangen al preventief moeten laten vervangen. Soms zie je zelfs al de vezels van de mantel bij een uitgedroogde remslang en dan is het absoluut nodig om deze zo snel mogelijk te laten vervangen.

Waar te kopen?

Remslangen kan je werkelijk overal kopen, maar niet altijd voor een betaalbare prijs. Eén van de beste online winkels is www.autopartsonline.nl . Je kan dan zelf het specifieke merk van je auto kiezen en zo het exacte onderdeel vinden voor een voordelige en betaalbare prijs.