Shoppen voor een nieuwe winterjas

Shoppen voor nieuwe kleding is één van mijn favoriete bezigheden.
Daarom houd ik ook zo van de wisseling van de seizoenen in ons land, zo kan er weer naar mode worden uitgekeken die bij het warmer of kouder wordende weer past.
Vanmorgen inspecteerde ik mijn garderobe om te kijken wat ik nodig heb nu de zomer op zijn eind loopt en de koude maanden er aan komen. En ik heb gezien dat ik een nieuwe dames winterjas nodig heb.

Veel jasjes.

Nu moet ik bekennen dat ik wel een heel scala aan jassen en jasjes in mijn kleedkamer heb hangen maar een vrouw kan er maar beter teveel hebben dan te weinig. Het ene korte jasje staat namelijk goed op een pantalon en een ander matcht weer prima met een lange jurk.

Qua winterjassen heb ik een prachtige fuchsiakleurige wijde mantel (afgezet met zwart) uitgevoerd met een capuchon. Die is voor de meer chique gelegenheden.

Dan heb ik een hele mooie zwart witte wollen lange dames winterjas.
En een dikke gewatteerde hemelsblauwe winterjas, echt zo één voor in de sneeuw, heerlijk.
Ook heb ik twee leren dames bikerjacks, waar een afritsbare hoody in verwerkt zit.
De ene leren winterjas is bruin en stoer, de andere okergeel en die heeft meer een damesachtige uitstraling.

De nieuwe aanwinst wordt…

Nu denk ik dat mijn voorkeur uitgaat naar een parka.
Een parka is namelijk wel een winterjas die praktisch nut geweldig combineert met het aangename. Hij valt wat langer, over de billen, er zitten grote zakken in wat ik prettig vind bij het wandelen en ik wil er dan ook één met een capuchon.

Zonder een bontrand dan natuurlijk.
Echt bont wil ik al helemaal niet op mijn geweten hebben maar ik vind het gewoon niet zo’n mooi detail.

Ik wil nog even kijken of een recht model mij staat of dat ik beter voor een ietwat getailleerd model ga. Wel weet ik dat ik een vrolijk kleurtje ga uitzoeken, de winter kan al grauw genoeg zijn, een beetje kleur kan geen kwaad toch.
Ik ga zo direct al even online kijken en meteen mijn zus bellen.
Als zij ook zin heeft om weer eens te winkelen zou dat wel heel leuk zijn.
We hebben niet helemaal dezelfde smaak maar er is genoeg overlap om goed samen te kunnen shoppen en elkaar advies te kunnen geven.

Ik heb er zin in: Winterjas here i come!

Geef een reactie