vitaliteit medewerkers

Voordelen van vitaliteit medewerkers

Meer vitaliteit op de werkvloer zorgt voor meer vitaliteit medewerkers. Met het vitaliteitsprogramma voor bedrijven leren medewerkers vitaal te werken. Maar wat zijn hier nou eigenlijk de voordelen van?

Met een verhoogde vitaliteit in de gehele groep heb je de overhand op virussen en zo worden epidemieën voorkomen. Daarnaast wordt de kans op burn-outs en rugklachten ook veel kleiner. De werknemers voelen zich dan bovendien energieker en gezonder, wat een opvrolijkend effect kan hebben.

Om vitaliteit werknemers te bevorderen is het essentieel dat het totaalpakket aangepakt wordt. Alles staat dan in het teken van gezonde voeding, effectief bewegen en mentale rust. Bij Iboya Total Health Academy is een vitaliteitsprogramma beschikbaar met oefeningen zoals

  • Warming-up & stretches,
  • Core & Shape en;
  • Cardio.

Probeer anders een van de diverse Tabata training combinaties. Dit is een intensieve intervaltraining waarbij je een minuut lang één specifieke workout uitoefent, en vervolgens tien seconden rust neemt.

vitaliteit medewerkers

De drie pilaren van gezondheid centraal

Bij Iboya Training wordt de focus gelegd op drie kernpunten;

  • Pure voeding,
  • Mentale rust en;
  • Effectief bewegen.

Pure voeding
Voeding wordt gezien als een soort medicijn. Een verkeerde voeding of voedingspatroon kan zorgen voor overgewicht en het kan jouw hormonen uit balans slaan. Pure voedingsstoffen zijn dus essentieel voor vitaliteit medewerkers.

Mentale rust
Het belang van een goede mentale gesteldheid wordt vaak onderschat. Met veel stress wordt het zenuwstelsel namelijk overprikkeld, er ontstaat een verhoogde aanmaak van cortisol met overgewicht en verlaagde weerstand als gevolg. Mentale rust is dus een belangrijke motivator voor meer vitaliteit werknemers.

Effectief bewegen
Met het effectief bewegen wordt er extra aandacht besteed aan de manier van lichamelijke inspanning. Denk hierbij zowel bij het sporten als in het dagelijks leven aan jouw lichaamshouding. Samen wordt gekeken naar optimalisatie van de bewegingen zodat je snel vooruitgang boekt.