Dakramen

Waarom dakramen plaatsen een lastige klus is

Als je een zolder hebt met weinig lichtinval en veel vocht, dan kan een dakraam de oplossing zijn. Dakramen plaatsen is echter wel een vak apart. Je kunt dit niet zomaar zelf doen, al helemaal niet als je niet bepaald handig bent. Je kunt er hulp bij halen of het volledig uit handen geven.

De reden dat een dakraam plaatsen lastig is, heeft met een aantal factoren te maken.

Dakramen

Plek maken voor een dakraam

Je kunt niet zomaar een gat in je dak slaan en daar een raam in plaatsen. Het dak heeft een essentiële rol in het pand en kan niet zomaar beschadigd worden. Een dak heeft immers veel te verduren, met name weersomstandigheden. Het is dus niet wijs om dit zonder begeleiding open te breken. Een verkeerd geplaatst dakraam kan lekkage en andere schade veroorzaken.

Heel precies meten is belangrijk

Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat je goed bent in meten en passen. Misschien is er maar een klein stuk in jouw dak waar ook echt ruimte is voor een dakraam. En welk soort dakraam moet je dan hebben? Er zijn namelijk veel verschillende soorten dakramen en ze zijn wellicht niet allemaal geschikt voor jouw huis. Als je advies nodig hebt over je aankoop vraag dan kennissen met veel kluservaring of personeel bij een bouwmarkt of webshop. 

Dakramen

Het raam kiezen

Natuurlijk kun je de klus uit handen geven en dan alsnog een raam kiezen waar jij blij van wordt. Een goede aannemer kan je vertellen of dit raam past bij je woning en of het mogelijk is om het te plaatsen.