biologische cacaoboter

Wat is cacaoboter eigenlijk?

In de cacaoboon komt vet voor wat we in de volksmond cacaoboter noemen. De ruwe vorm kennen de meeste mensen wel, deze komt voor in chocolade. De biologische cacaoboter is niet gedeodoriseerd en heeft de geur van het echte originele cacao. Als ingredi├źnt voor zeep wordt de boter ook veel gebruikt, maar ook voor alledaagse producten als een lippenbalsem. Door de boter te gebruiken op de huid wordt deze weer elastisch, het is niet voor niets een zeer populair product om de huid mee in te smeren.

Stabiel product

Biologische cacaoboter is een stabiel product, dit betekent dat het pas smelt als het een bepaalde temperatuur bereikt. Het smelt pas als het de 35 graden ongeveer bereikt, in de praktijk als je het bijvoorbeeld op je huid smeert wordt het vloeibaar. Cacaoboter kun je ontzettend veel mee doen, en voor heel veel dingen gebruiken. Zowel in de keuken als daarbuiten, om je huid goed te verzorgen. Je kunt de boter zelfs gebruiken in een smoothie, doe er een klein blokje boter doorheen en je hebt een zeer gezond nieuw recept om te maken.

biologische cacaoboter

Zeer geschikt voor je huid

Het gebruik van biologische cacaoboter heeft de laatste een vlucht genomen met het gebruik in de keuken. Het is ook een bijzonder goed en lekker product om op de huid te smeren, het komt niet voor niets voor in veel verzorgende middelen voor de huid. Wanneer je een extreem droge huid hebt is het echt een weldaad om deze met cacaoboter in te smeren, je zal merken dat de huid elastischer wordt en minder droog aan zal voelen. Maak je eigen massageolie met de boter, een beter middel voor je huid is niet mogelijk. Kijk snel op butterwise.com en bestel snel de boter en gun je huid ook een heerlijke massage.