veluwe

Wat te doen op de Veluwe

De Veluwe bestaat veelal uit bossen, mooi wandelroutes en fietsroutes. Je kan hier heerlijk tot rust komen en ontspannen. Het is het op één na grootste natuurgebied van Nederland grenzend aan de Veluwerandmeren, de Nederrijn en de Gelderse Vallei. Daarnaast bestaat de Veluwe uit twee nationale parken, namelijk Nationaal Park de Hoge Veluwe en Veluwezoom. Bij de Hoge Veluwe vind je gratis fietsen waarmee je het park kan verkennen.

veluwe

Activiteiten en parken rondom de Veluwe

Naast dat je veel op de Veluwe zelf kan beleven, heb je rondom ook vele activiteiten die je kan bezoeken. Vooral als je kinderen hebt is het leuk om naar de Julianatoren te gaan. Een leuk pretpark met attracties en shows. Houd je meer van dieren? Dan is dierenpark Burger’s Zoo een must om te bezoeken. Ze hebben een erg divers aanbod in dieren met een prachtige Ocean en een Bush. Daarnaast heb je nog de Apenheul waar je tussen de apen kan lopen. In Harderwijk bevindt zich het Dolfinarium met leuke dolfijnenshows.

Leuke steden rondom de Veluwe

veluwe

Als je de natuur hebt bekeken is het leuk om de steden rondom de Veluwe te bezoeken. Eén van die leuke plaatsen is het dorp Loenen. De hoogste waterval van Nederland, een papierfabriek, beeldentuin en oorlogsmonumenten bevinden zich in dit kleine dorp. Een wat bekendere stad is Arnhem, hier kan je naar het openluchtmuseum of bezoek de vele andere bezienswaardigheden. Verder heb je nog de steden Apeldoorn, Ede en Otterlo die aan de Veluwe grenzen. Kortom valt er veel te zien en te beleven in en rondom de Veluwe. Een prachtig natuurgebied met interessante plekken eromheen.