dekbedovertrek

Yes! Een nieuw dekbedovertrek!

Het uitzoeken van een dekbedovertrek. Dit lijkt misschien een simpel klusje, maar het is toch aan te raden dit met zorg te doen. Een dekbedovertrek heeft namelijk door het formaat een grote invloed op de totale uitstraling – vooral qua kleur – van de slaapkamer. Maar ook moet je natuurlijk zorgen dat je met een comfortabel en fijn product thuiskomt. Let je goed op onderstaande zaken, dan weet je zeker dat je zoektocht succesvol zal zijn. 

Kleuren en patronen

Als je in een (online) winkel dekbedovertrekken bekijkt, dan zijn de kleuren en de patronen daarvan het eerste wat je ziet. Als deze je van een bepaald overtrek niet aan staan, dan is de kans bijzonder klein dat je deze mee naar huis neemt. Het dessin moet simpelweg in de smaak vallen. Bovendien dient het te passen bij de al aanwezige kleuren in je slaapkamer.

Materiaalsoort

Leuk en aardig natuurlijk, die kleuren, maar als je ’s nachts in bed ligt heb je daar even weinig aan. Op dat moment moet het dekbedovertrek simpelweg comfortabel zijn. Het materiaal is daarbij bepalend. Doorgaans gebruik je in de zomer meestal linnen, katoen of microvezel, oftewel stoffen die een warmteregulerende werking hebben. In de winter is daarentegen, vooral in de koudste nachten, flanel een aanbeveling waard. Dit is een stof die snel warm wordt, precies wat je ’s winters nodig hebt. 

dekbedovertrek

Instopstrook

Tenslotte is het aan te raden een dekbedovertrek te nemen met een zogeheten dubbele doorlopende instopstrook. Deze strook zorgt ervoor dat je het dekbed er gemakkelijk in kan stoppen.